StoryEditor
BIZARNA IZJAVA BIVŠE MINISTRICE

Luka Mišetić odgovorio Vesni Pusić: Zaista sam zbunjen ovim tvrdnjama. Otkud višak Hrvata za Bećirovića?

Piše desk  /  04.10.2022., 12:18h

Poznati hrvatski odvjetnik s američkom adresom Luka Mišetić na svom Twitter profilu osvrnuo se na preglasavanje Hrvata na izborima u BiH.

Mišetić je odgovorio na tvrdnje bivše ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić o izboru novog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. 

Nekadašnja ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić za hrvatske medije izjavila je kako možemo ustvrditi da su Hrvati prvi put Bošnjacima izabrali člana Predsjedništva, prenosi direktno.hr.

"I hrvatski birači odlučili su se dijelom za Bećirovića, što govori da su građani Bosne i Hercegovine generalno odlučivali prema profilu političara, odnosno politici koju on propagira", rekla je vidno oduševljena Pusić izborom Bećirovića, koji je bio kandidat 11 stranaka.

Odvjetnik je na njenu izjavu imao odgovor. 

''Zaista sam zbunjen ovim tvrdnjama, nepotkrijepljenim nikakvim brojkama. Godine 2002. za hrvatskog člana Predsjedništva glasovao je 186.291 birač, kada su se natjecali samo kandidati hrvatskih stranaka. Borjana je jučer osvojila oko 160.000 glasova, Komšić 185.000. Otkud višak Hrvata za Bećirovića?", objavio je u ponedjeljak na Twitteru Luka Mišetić. 

Dnevnik.ba

01. veljača 2023 10:20