StoryEditor
poznati odvjetnik

Luka Mišetić izdominirao članicu britanskog Doma lordova Arminku Helić. Nije bilo nimalo ugodno…

Piše desk  /  27.11.2021., 18:14h
Američki odvjetnik hrvatskog porijekla Luka Mišetić, kao i mnogo puta do sada, argumentima je pobio stavove probošnjački orijentiranih tviteraša. Ovaj put Mišetić se osvrnuo na tweet barunice Arminke Helić, članice britanskog Doma lordova.

Krenimo redom, bošnjački politolog, Jasmin Mujanović, referirao se na Escobarovu izjavu spomenutu u prvom pasusu ovoga teksta.

"Američki regionalni izaslanik kaže da je svrha politike Washingtona u BiH da se Hrvati “osjećaju sigurno, udobno i ekonomski održivo” u BiH, napisao je Mujanović pojasnivši da je takav okvir (kako ga je osmislio Escobar) isključujući što smatra dokazom da su stavovi službene američke politike formirani na osnovi sektaških zahtjeva HDZ-a BiH, a cijelu tu situaciju smatra razočaravajućom."

Na Mujanovićev Tweet referirala se Helić koja je kazala da retrogradna politika usmjerena na cementiranje pozicije nacionalista i njihove jedinstvene korupcije na račun progresivnih i mladih. Ironično se zahvalila američkom veleposlanstvu u BiH i pozvala na vraćanje na početak projekta, očito misleći na to da je vrijeme pregazilo daytonski okvir za BiH.

Na opasku Helić javio se Mišetić koji ju je podsjetio da se upravo Slobodan Milošević zalagao za koncepciju “jedan čovjek jedan glas”, a svi znamo čime je završilo zalaganje za takve politike početkom devedesetih.

Barunice Helić, podsjetimo, upravo je Milošević pokušao Jugoslaviji nametnuti “jedna osoba, jedan glas” kako bi osigurao srpsku dominaciju. Bošnjački tvrdolinijaši, koji su se suprotstavljali Miloševiću, sada pokušavaju Bosni nametnuti Miloševićevu taktiku, napisao je Mišetić te tagirao Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 11:23