StoryEditor
dali suglasnost

Luka Čelan imenovan za vršitelja dužnosti potpredsjednika Razvojne banke FBiH

Piše Desk  /  11.11.2021., 14:30h
Na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, Vlada FBiH je dala suglasnost stranim nevladinim organizacijama za osnivanje predstavništava u FBiH, i to "Medical volunteers international e.V." iz Savezne Republike Njemačke u Sarajevu i Zakladi "Utvrda Bezgrešne" iz Republike Hrvatske u Čitluku.

Vlada je privremeno, na period od pet godina, dala na korištenje poslovne prostore Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata u Bihaću te Agenciji za državnu službu FBiH u Sarajevu.

Prihvaćen je izvještaj o radu Nadzornog odbora Union banke d.d. Sarajevo za razdoblje srpanj - rujan 2021. godine.

Federalna vlada je potvrdila da su nadzorni odbor Hrvatske pošte d.o.o. Mostar i JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar dostavili izvještaje o radu za razdoblje srpanj - rujan 2021. godine.

Vlada je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o realizaciji projekta s objašnjenjem o uzrocima eventualnog odstupanja realizacije od planiranih ulaganja u projekte i zastojima u njihovoj realizaciji za treće tromjesečje 2021. godine.

Vlada FBiH je, na prijedlog resornih ministarstava, utvrdila mišljenje na nacrte ili prijedloge sedam zakonskih projekata i izjasnila se o inicijativama za davanje autentičnih tumačenja zakona, podnesenih u domovima Parlamenta FBiH.

Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije BiH Vlada FBiH je danas dala suglasnost za imenovanje Luke Čelana za vršitelja dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke.

Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na zakazanim skupštinama gospodarskih društava opunomoćeni su Zineta Mujaković (JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać), Adnan Frljak (UNIS Ginex d.d. Goražde) i Ernest Đonko (JP BH pošta d.o.o. Sarajevo), priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:37