Article_Top_970x250

Lovrinović zatražio skidanje sa dnevnog reda imenovanje Cikotića: "Došao sam do određenih činjenica"

ratni zločin nad hrvatima

Lovrinović zatražio skidanje sa dnevnog reda imenovanje Cikotića: "Došao sam do određenih činjenica"

srp 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via N1

Zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović zatražio je skidanje s dnevnog reda današnje sjednice Parlamenta Bosne i Hercegovine točke o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH.

Kako je kazao, jučer je tijekom dana došao do "određenih činjenica" vezano za ratnu prošlost kandidata za ministra Selme Cikotića.

"Od jučer sam saznao da je kazneni postupak koji se vodio protiv mogućeg ministra zaustavljen. Taj kazneni postupak je zaustavljen 2018. godine naredbom tadašnje tužiteljice Slavice Terzić. Nakon toga, oštećeni nisu imali mogućnost da se žale na odluku Tužiteljstva. Postupak kazneni nije zaustavljen. Zašto se dvije godine čekalo, zašto se nije omogućilo da se tada ulože žalbe?", pitao je Lovrinović.

On je još jedno pozvao da se ova točka skine s današnjeg dnevnog reda sjednice Parlamenta BiH.

"Molim gospodina Tegeltiju da se izjasni. Ne govorim ovo napamet. Pozivam ga, ja sam zastupnik, da provjeri ovo što sam naveo. Po meni je kazneni postupak je u tijeku. Radi se o ratnom zločinu", naveo je Lovrinović.

Tegeltija je kazao da u ovom trenutku nema nijednu informaciju po kojoj bi mogao skinuti točku imenovanja Cikotića za ministra sigurnosti BiH s dnevnog reda današnje sjednice.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je odluku o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, a odluka stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja od Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Cikotić je na tu funkciju predložen nakon što je početkom lipnja ove godine dotadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić podnio ostavku, prenosi N1.

Dnevnik.ba