StoryEditor

Lovrinović: Smjena ministra Grubeše se neće dogoditi

Piše D  /  25.02.2021., 06:02h

Lovrinović, koji je i član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, kazao je da se to dugo čekalo, te da je na koncu postignut dogovor, pojašnjavajući da je to operativno radno tijelo Vijeća ministara BiH bez kojeg se teško može raditi suradnja s NATO-om.

Kaže da mu je drago da je do toga došlo, te će sad možda rad i te komisije biti sadržajniji i bolji u uopće suradnja s NATO skupštinom i NATO savezom, prenosi Fena.

Komentirajući inicijativu za smjenu ministra pravde BiH Josipa Grubeše (HDZ), Lovrinović je kazao da se to neće dogoditi bez obzira što je legitimno pravo onih koji su smjenu predložili.

Privremena istražna komisija Zastupničkog doma PSBiH za utvrđivanja stanja u pravosudnim institucijama BiH inicirala je prijedlog za glasanje o potrebi rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, konkretno o smjeni ministra pravde BiH Josipa Grubeše.

U obrazloženju inicijative se navodi da se smjena ministra pravde traži zbog loših rezultata rada i odbijanja suradnje sa Privremenom istražnom komisijom.

Lovrinović je mišljenja da prijedlog Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) o dopunama Zakona o  javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima neće ništa promijeniti u procesu nabavke cjepiva, ali je najavio da će izmjene zakonskih rješenja podržati.

- Ako misle kolege da će to omogućiti brže dopremanje, dogovaranje ili nabavku cjepiva, nemam ništa protiv. Rješenje je da se ide putem Covax programa. Isuviše smo mala zemlja da bismo na tom globalnom tržištu te vrste roba, direktnom pogodbom sa Pfizerom i Johnson&Johnson dobili vakcine mimo reda - smatra Lovrinović.

Ocijenio je da su Vijeće ministara BiH, resorno ministarstvo i svi koji rade na tome, učinili sve što su mogli sa Covax-om i Europskom komisijom.

Dnevnik.ba

22. rujan 2021 22:25