StoryEditor

Lovrinović: O izmjenama Izbornog zakona najbolje nakon izbora

Piše D  /  15.09.2020., 05:09h

Šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Nikola Lovrinović nada se da bi lideri SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a Dragan Čović mogli postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, ali i drugim pitanjima u vezi sa odlukama Ustavnog suda BiH i Suda u Strasbourgu.

- Sastanak će biti održan, osim ako nešto ne iskrsne. To bi bilo na tragu nastavka dogovora o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, ali i nastavka razgovora o drugim pitanjima na tragu odluke Ustavnog suda i Suda u Strasbourgu - rekao je Lovrinović, prenosi Srna.

On smatra da o pitanju izmjena Izbornog zakona o Gradu Mostaru ne treba ulaziti u finiš i pred izbore odlučivati o tome.

- Imamo dovoljno vremena do kraja ove godine i dijelom iduće godine da tu priču u miru završimo i da nađemo normalno rješenje u okviru kojeg će biti implementirana i odluka Ustavnog suda i Suda u Strasbourgu - rekao je Lovrinović.

Komentirajući kritike da Vijeće ministara ne predlaže dovoljno zakonskih akata, Lovrinović smatra da su one na mjestu samo ukoliko Vijeće ministara ne prati plan rada.

- Ne možete reći da Vijeće ministara ne radi ukoliko se uzmu u obzir činjenice kada je formiran, što se sve radi i koje su sve opstrukcije unutar njega, ali i zahtjevi i inicijative parlamentaraca - rekao je Lovrinović.

On kaže da se dešava da stranke koje su dio parlamentarne većine i imaju svoje ministre upućuje prijedloge zakona i inicijative od čega nije aboliran ni HDZ BiH.

- Imate parlamentarnu većinu i stranku koja bez dogovora sa drugim strankama pokreće ili podržava inicijative i zakonske prijedloge opozicije. Nisam protiv da dobre prijedloge trebamo podržati svi, ali u dogovoru - rekao je Lovrinović.

U takvoj atmosferi rada, kaže Lovrinović, ne znam kako se Vijeće ministara može odazvati potrebama trenutka.

Povodom smrti prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika, Lovrinović je rekao da nije pozvan ocjenjivati Krajišnikov rad i životno djelo.

- Mi katolici kažemo - pokoj mu duši. Žao mi je, ali o njemu kao ličnosti ne mogu ništa govoriti, jer ga nisam poznavao - rekao je Lovrinović, dodajući da je Krajišnik bio sudionik događaja iz 90-tih godina prošlog vijeka koji je sudjelovao u postupcima u ime stranke koji su projektirali neželjene događaje na prostoru BiH.

19. travanj 2024 14:52