29.03.2022., Zagreb - Na zagrebackom Zupanijskom sudu u utorak 22.03.2022. okoncano je sudjenje bivsoj SDP-ovoj zupanici Marini Lovric Merzel i njezinim suoptuzenicima za korupciju, a danas je objava presude. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELLSANJIN STRUKIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
županijski sud u zagrebu

Lovrić Merzel ide izravno u Remetinec, u suzama slušala presudu

Piše desk  /  29.03.2022., 15:14h
Bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zagrebu ide u zatvor na sedam godina. Proglašena je krivom za primanje mita, pogodovanje, zloupotrebu položaja i niz drugih kaznenih djela.

Dok je sudac čitao obrazloženje presude bivša županica se rasplakala.

Marina Lovrić Merzel i ostali suoptuženici za korupciju krivi su po prvoj i drugoj točki optužnice. Lovrić Merzel je osuđena na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora. S obzirom na to da je osuđena na zatvorsku kaznu veću od pet godina, Merzel će odmah nakon presude prevesti u zatvor u Remetincu.

Silvio Kobeščak osuđen je na jednu, a Dalibor Rožanković i Bernard Popec osuđeni su na godinu i šest mjeseci zatvora.

Kada je riječ o mitu od 100 tisuća eura, Merzel ih je primila kako bi njegovoj tvrtki prodala tvrtku Ceste Sisak.

Optužnica je sadržavala osam različitih točaka. Među njima je sumnja da  Županija umjesto gradnje vlastite zgrade hitne koja bi koštala 3,7 milijuna kuna kupila prostor od tvrtke Bernada Popeca i platila ga 9,8 milijuna kuna.

Osim toga, teretilo ju se da je brojnim savjetnicima bez stvarnog razloga isplaćivala po 5000 kuna neto mjesečno oštetivši tako županiju za 6 milijuna kuna. Teretilo ju se i da je svojim poznanicima i rođacima isplaćivala novac za fiktivne poslove. Tu je i niz drugih optužbi među kojima je i peglanje županijske kartice.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:06