StoryEditor

Lovri Kuščeviću ukinut zastupnički imunitet

Piše D  /  02.09.2019., 12:09h

"Podržavam skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću. Očekujem od pravosuđa da odradi svoj posao", rekao je na sjednici zastupnik Ivan Pernar.

‘‘Plenković je rekao da je s Kuščevićem prošao papir po papir i da je jedino zaboravio upisati nekretninu u katastar‘‘, rekao je SDP-ov Gordan Maras. Dodao je da od Plenkovića očekuje da podnese ostavku, ako se optužnica protiv Kuščevića potvrdi, javlja N1.

Robert Podolnjak kazao je kako ovaj slučaj "pokazuje se da nam ne funkcionira sustav, u potpunosti je zakazao, nema nadzornih mehanizama koji će spriječiti da dođe do ovakvih zloporaba položaja i ovlasti‘‘, rekao je Mostovac i pohvalio medije jer su razotkrili aferu.

Bivšeg ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovru Kuščevića, kako piše Jutarnji list, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) tereti da je počinio dva kaznena djela protiv službene dužnosti - zloupotrebu položaja i ovlasti iz članka 291 stavka 1 i 2 Kaznenog zakona, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Riječ je o kaznenom djelu kada “službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost, pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu” te ako je tim kaznenim djelom pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:44