StoryEditor

Lovren: Situacija u reprezentaciji nije ista kao prije, treba iskreno priznati..

Piše D  /  04.09.2019., 10:09h

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Wales i Azerbajdžan i to na domaćem terenu. Jedino gostovanje, ono protiv Mađara u Budimpešti, nije se pokazalo dobrim- ni igrom ni rezultatski. Hrvatska je izgubila s 2-1 i time na tablici ima šest bodova baš kao i Slovačka. Mađarska ima devet, ali i utakmicu više. Lovren je otkrio da situacija u reprezentaciji nije onakva kakva je bila u Rusiji, ali se nada da će se to vratiti.

"Ne želim da se sve ono što smo napravili u Rusiji brzo zaboravi, zbog bilo kojeg pojedinca. Jer znate, u takvim se situacijama odmah počne stvarati negativna atmosfera. Ne želim to! Toliko smo se junački borili, toliko izborili u Rusiji, izbacili smo teret sa svojih leđa, pobijedili smo negativnu atmosferu koja se stvorila oko reprezentacije. Ne želim da se ona opet vraća, nismo to zaslužili, nitko to nije zaslužio, ni naš izbornik, ni stožer, ni igrači koji uvijek dolaze. Nije fer! Kad sam imao problema, zna to dobro Luka Modrić, bilo je to 2016., došao sam na okupljanje reprezentacije, stao sam pred sve i kazao, oprostite, nisam s glavom bio tu, nisam bio spreman, nisam ni zaslužio biti s vama. Znate i sami da su mi se događale neke stvari u privatnom životu, ali došao sam, digao sam se pred svima" , rekao je Lovren te nastavio:

"Ne želim nikoga uvrijediti, ne bih htio nešto krivo kazati... Žao mi je što u reprezentaciji nismo više takvi kakvi smo bili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji! Imam neki osjećaj koji nije dobar. Kao, eto, ono što smo napravili u Rusiji, to je to, nema dalje. Nije mi to drago. Jasno mi je da se otkazuje zbog ozljeda, i ja sam bio u takvim situacijama. A ostale situacije mogu prihvatiti, ali samo donekle. Mi smo reprezentacija koja i dalje može napraviti velike stvari, nije Rusija bila naš vrhunac i kraj. Nemamo mi 35 ili 36 godina pa da smo stari. Svi smo mi skupa - ili barem većina reprezentativaca - među najvažnijim igračima u svojim klubovima, treba to iskoristiti", pišu Sportske novosti.

Hrvatska više nema pravo na kiks. Porazom u Slovačkoj, gurnuli bi Slovake u izrazito povoljnu situaciju, dok bi mi bili nadomak ispadanju. U drugom susretu u petak igraju Azerbajdžan i Wales.

Sad moramo biti onakvi kakvi smo bili na Svjetskom prvenstvu! Nema više hoćemo-nećemo. Ako želimo biti na Europskom prvenstvu, trebamo u Slovačkoj i Azerbajdžanu pokazati tko je i što je Hrvatska. Uopće me ne zanima tko će igrati, imamo igrače koji su tu s razlogom, koji tu zaslužuju biti, trebaju to pokazati kad se istrči na travnjak. Svi moramo disati kao jedan, kao što je bilo u Rusiji - zaključio je Lovren, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:29