StoryEditor

Lovre Kalinić blizu povratka na Poljud

Piše D  /  22.12.2020., 10:12h

Dalmatinski portal javlja da Hajduk traži golmana u siječanjskom prijelaznom roku te da je 30-godišnji Kalinić prvi izbor. Pregovori su u tijeku i izgledno je da će se 30-godišnjak vratiti u Hajduk.

To bi bio dobar posao za sve tri strane. Kaliniću trebaju utakmice kako bi se izborio za poziv za Europsko prvenstvo, to odgovara i Aston Villi, a Hajduku treba pouzdan vratar.

Kalinić je Hajduk napustio u siječnju 2017. godine kad je potpisao za Gent u transferu vrijednom 3.1 milijun eura. Dvije godine nakon toga je otišao u Aston Villu, a jednu je polusezonu proveo na posudbi u Toulouseu.

"U Hajduku sam stekao vratarsko ime, došao u reprezentaciju i postao zanimljiv europskim klubovima. Prije godinu dana nije realiziran transfer za koji smo svi bili uvjereni da je gotov, a znate kako su specifični vratarski transferi. Ostao sam miran i strpljiv, a klub mi je pružio sve u skladu sa svojim mogućnostima. Nastavio sam raditi i došla je ponuda Genta s kojom smo svi zadovoljni", rekao je Lovre 2017. godine na oproštaju od kluba u kojem je proveo 17 godina. 

Za Hajduk je branio na 134 ligaške utakmice i bio kapetan momčadi. Čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i sada klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol

Ove sezone nije branio nijednom za Aston Villu, a prošle sezone skupio je samo četiri nastupa za Toulouse, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:20