StoryEditor
pozitivan primjer

Ljubuški: Stanari vlastitim novcem obnavljaju zgradu, grade park i igralište

Piše desk  /  06.01.2022., 22:45h
Stanari zgrade E-63 u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Ljubuškom, odlučili su vlastitim sredstvima obnoviti i utopliti svoju zgradu, te urediti prostor oko nje.

Riječ je o zgradi s pet katova izgrađenoj prije 46 godina, u kojoj se nalazi 30 stanova, 20 dvosobnih, devet jednosobnih i jedna garsonijera.

O tome se razgovaralo i dogovaralo tri godine i kad su se svi stanari složili i prihvatili plan i uvjete, prešlo se na posao, prenosi Jabuka.tv.

Prvo su promijenili ulazna vrata i uredili zajednički svjetlarnik, potom je proljetos obnovljena fasada na 10 stanova, pet dvosobnih i pet jednosobnih, na sjevernoj strani zgrade. Radove na fasadi izvela je građevinska tvrtka iz Gruda, došle su ljetne vrućine, jednim dijelom smetala je i korona i sad se radi i na preostalom dijelu zgrade, a posao je sklopljen s građevinskom tvrtkom iz Jablanice.

Sad plaćamo 60 KM po četvornom metru fasade, a oblažemo je stiroporom debljine 8 cm. No ima tu i drugih poslova i troškova, mijenja se cjelokupna limarija i izolacija na krovu, sređuju se dimnjaci, postavljaju se nove klupice na prozorima, negdje su postavljana nova sušila za rublje, svi su morali promijeniti i postaviti nove nosače za klime… Uveli smo interfon, na krovu smo postavili dvije antene s 30 parica za prijem TV kanala iz BiH i Hrvatske. Posao ide dobro, zadovoljni smo, do 15. siječnja bi trebalo biti sve završeno i onda ćemo feštat, kaže Valentina Čolina, članica kućnog savjeta, koji vodi posao, prenosi Večernji list.

U savjetu su još i Anita Čotić, Marija Pavlović, Ljilja Bubalo, Mirko Anić, Mario Vegar i Mate Boras.

Vlasnici dvosobnih stanova uložit će u prosjeku po 3.500 KM, dok će za jednosobne iznos i trošak biti manji. U dvorištu između susjednih zgrada uređuje dvorište, u kojem će biti manji park sa zelenilom i igralište za košarku za djecu i mlade.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:53