StoryEditor

Ljubuški: Adventsko druženje na Humcu

Piše D  /  09.12.2018., 11:12h

Ljubušaci su poznati po brojnim humanitarnim akcijama, a jednu takvu plemenitu akciju već drugu godinu zaredom organiziraju mladi iz Frame Humac, u suradnji s Franjevačkim samostanom na Humcu, prenosi Radio Ljubuški.

Riječ je o akciji pod nazivom „Advent na Humcu“, u sklopu koje se organiziraju humanitarna druženja u lapidariju na Humcu.

Druženja se održavaju nedjeljom i četvrtkom, nakon večernjih misa, a sve s ciljem zbližavanja ljudi u ovo predblagdansko vrijeme i pomaganja siromašnima.  

Večeras smo posjetili adventsko druženje na Humcu, lapidarij je bio posve ispunjen, a za sjajnu glazbu uživo pobrinule su se sestre Ramljak i Duo Maxime.

Građani su uživali u druženju, kao i u fritulama, palačinkama, kobasicama i kuhanom vinu koje su pripremili marljivi framaši.

Također, u lapidariju su bile postavljene kutije za pomoć siromašnima, te su Ljubušaci imali priliku svojim prilozima pomoći sugrađanima koje život nije mazio.

„Jako je lijepo, ima zajedništva, smijeha, pjesme, baš je super“, rekao nam je Franjo Brbor, jedan od članova Frame na Humcu.

Fra Marin Karačić, duhovni asistent Frame rekao nam je kako je ovo samo jedna od aktivnosti koje Frama organizira u ove dane.

„Također imamo akciju „Obitelj za obitelj“, gdje jedna obitelj uzme prazan paket za vrijeme Došašća, te ga napuni za vrijeme Došašća, moleći za tu obitelj za koju ide paket, tako da nekako pomažemo na materijalan, ali i na duhovan način, povezujući ljude“, rekao je fra Marin Karačić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:51