Article_Top_970x250

Ljubuški: 68-godišnjak probao revolver i zamalo ubio dvije mlađe osobe

crna kronika

Ljubuški: 68-godišnjak probao revolver i zamalo ubio dvije mlađe osobe

srp 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

V.P. (68) iz Teskere kod Ljubuškog uhićen je jer je probajući revolver propucao automobil u kojem su se nalazile dvije osobe.

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti, počinjeno na Teskeri u utorak, 7. srpnja 2020. godine, priopćila je u petak Uprava policije MUP-a ŽZH.

U utorak, 7. srpnja u 19:45 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznata osoba iz nepoznatog vatrenog oružja ispalila hitac te je zrno pogodilo u staklo na lijevim prednjim vratima motornog vozila marke Mercedes-Benz, koje se nalazilo parkirano u blizini groblja na Teskeri, a u kome su se u tom trenutku nalazile dvije mlađe osobe sa šireg područja Ljubuškog, prenosi Jabuka.tv.

O navodima iz prijave izvješten je dežurni županijski tužitelj te je mjesto događaja osigurano.

U srijedu ujutro izvršen je očevid, kojeg su obavili policijski službenici PU Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je zrno ispaljeno iz vatrenog oružja pogodilo prozor na prednjim lijevim vratima Mercedesa, nakon čega je razbilo prozor i pogodilo štitnik od sunca, u kome se zadržalo.

Operativnim radom policijskih službenika Odljela kriminalističke policije PU Ljubuški kao mogući počinitelj kaznenog djela Izazivanje opće opasnosti identificiran je V. P. (68) iz mjesta Teskera, grad Ljubuški, koji je lišen slobode i saslušan u svojstvu osumnjičenoga.

Od V.P. (57), koji živi u susjedstvu osumnjičenoga V.P. (68), na Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta privremeno je oduzet revolver marke Azul zbog postojanja osnova sumnje da je iz istoga V.P. (68) pucao 7. srpnja oko 19:45 sati u mjestu Teskera.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i motornih vozila koje koriste osumnjičeni V.P. (68) i njegov susjed V.P. (57).

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv V.P. (68) za koga je provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. KZ-a F BiH, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Dnevnik.ba

Tagovi: