Article_Top_970x250

Ljubomora okidač za stravičan zločin u Bužimu?

što će biti s bebom?

Ljubomora okidač za stravičan zločin u Bužimu?

velj 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Pripadnici MUP-a Unsko-sanske županije (MUP USŽ), po nalogu dežurnog tužitelja, pokušavaju sklopiti mozaik što je bio motiv stravičnog zločina u mjestu Gornji Brigovi u Bužimu, u kojem je muškarac ubio bivšu suprugu i teško ranio njenog partnera, a potom sebi oduzeo život.

Muškarac, koji je teško ozlijeđen sinoć oko 20 sati nalazi se u životnoj opasnosti, potvrđeno je danas za „Avaz“ iz Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić"

Muškarcu, koji je teško ranjen, liječnici se bore za život.

Iza ubijene majke ostalo je četvero djece, od kojih je jedno dijete beba od mjesec dana.

Prema informacijama "Avaza" iz izvora bliskih istrazi, motiv ovog stravičnog zločina je navodno ljubomora. No, inspektorima MUP USŽ, predstavlja problem što za sada nema živih aktera ove tragedije. Inspektori vjeruju da bi, ukoliko bi se ozlijeđeni muškarac, koji se nalazi u intenzivnoj njezi oporavio, mogao rasvijetliti ovaj slučaj i otkloniti sve sumnje.

Avazov sagovornik iz policije kaže da će se u ovoj slučaj uključiti i Služba socijalnog rada. Provjerava se je li okidač zbog čega se muškarac odlučio za ubojstvo sumnja da je novorođenče nije njegovo, zbog čega se odlučio da počini zločin.

Dnevnik.ba