StoryEditor

Ljubici Čolak godina dana zatvora za organizirani kriminal

Piše D  /  25.03.2019., 04:03h

Sud Bosne i Hercegovine je danas, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje kaznenopravne sankcije, donio presudu kojom je optužena Ljubica Čolak oglašena krivom da je počinila kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda, pa joj je Sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru i to u periodu od 11. veljače 2016.godine do 10.ožujka 2016. godine, prenosi Fena.

Optuženoj je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000 KM, koju je dužna platiti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Optužena Ljubica Čolak oglašena je krivom što je postala pripadnicom grupe za organizirani kriminal koja je zajedničkim djelovanjem nezakonito proizvodila i stavljala u promet odnosno prodavala proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:45