StoryEditor

Ljubić: Hrvati moraju slaviti izvrsnost i najbolje među njima

Piše D  /  26.01.2019., 12:01h

"Ako netko nije u izvršnoj vlasti do kraja završio neki posao koji je obećao, ne treba ga ponovo kandidati. Svoj odnos prema takvima moramo redefinirati", kazao je Ljubić. Predsjednik GV HNS-a BiH, govorio je, također, i tome što je Hrvatski narodni sabor Hrvatima u BiH.

"Što je nama HNS BiH, zaboravimo li na HNS BiH nakon što zasjednemo u ministarske i zastupničke fotelje, koliko poštujemo HNS BiH", pitao je Ljubić.

Ako je to krovno političko tijelo, kako je rekao Ljubić, odnos prema HNS-u BiH treba biti ozbiljan i odgovoran.

"To su naše institucije, Hrvatski narodni sabor BiH naša je krovna institucija, preporuke HNS-a BiH trebale bi biti usvojene i provedene, maksimalno uključiv i integrativan za sve one ljude koji nisu dio političkih stranaka, HNS BiH je krovna institucija kojoj trebaju pojedinci iz svijeta znanosti, obrazovanja, kulture, društva, medija, nevladinog sektora", kazao je Ljubić  i ustvrdio kako je potrebno osnovati poseban Savjet HNS-a BiH u kojem bi djelovali upravo pojedinci iz nabrojanih sfera života.

"HNS BiH danas okuplja preko 90 posto izborne volje Hrvata u BiH, to je iznimna odgovornost prema našem narodu. Moramo graditi vlastite institucije, aktivnije se posvetiti komuniciranju s predstavnicima međunarodne zajednice osobito nakon što je pozicija hrvatskog člana Predsjedništva BiH uzurpirana i smjeni svi hrvatski veleposlanici BiH", kazao je Ljubić.

U Mostaru se danas održava VIII. po redu zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH koji je osnovan 2000. godine u Novom Travniku nakon nametanja amandmana Roberta Berrya kojom je počeo proces dekonstituiranja ustavne pozicije Hrvata u BiH. Na današnjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora BiH bit će usvojena i Deklaracija o Hrvatima u BiH.

G. L. / Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:46