StoryEditor

Ljubić: Dodikova izjava je za svaku osudu, sramotna je i anticivilizacijska

Piše D  /  27.05.2020., 01:05h

Ljubić za emisiju “Iz prve ruke” TV Herceg Bosne kaže da u početku nije vjerovao da je takvo nešto Dodik izjavio, ali nakon što je imao uvid u novine iz Srbije pročitao je da je Dodik doista tako formulirao izjavu.

On smatra da Dodik iznosi takve izjave jer su mu to dopustili oni koji ga najviše kritiziraju, i u Sarajevu i u međunarodnoj zajednici.

Komentirao je Ljubić i izjavu mitropolita Hrizostoma koji je kazao da Srpska pravoslavna Crkva prekida odnose s Katoličkom Crkvom u BiH zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga.

Kazao je da bi se mitropolit Hrizostom trebao dobro zamisliti nad svojom izjavom i zaključiti:

“S obzirom na zločine koje su nad Hrvatima učinjeni tijekom ovoga rata jer je 95 posto Hrvata protjerano iz područja Republike Srpske, da kardinal rezonira kao on, s njim nikada ne bi ni sjeo, ni dobar dan mu nazvao”, rekao je Ljubić

-Taj isti Hrizostom vrlo dobro zna, bolje nego ja, da u manastiru pored Višegrada stoji spomenik Draži Mihajloviću koji je osuđen kao ratni zločinac, koji je pobio tisuće Hrvata i Bošnjaka, a možda i Srba antifašista”, rekao je Ljubić .

Istaknuo je da se danas ne može naći unutar hijerarhije Katoličke Crkve u Hrvata da netko slavi ustaški pokret koji je činio zločine uime hrvatskog naroda.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:08