StoryEditor
pritisli ga

‘Ljubavna afera‘ zatresla vrh ukrajinske vojske: Vrhovni zapovjednik Zalužni požalio zbog svoje slabosti na lijepe žene

Piše desk  /  04.01.2024., 17:48h

Ukrajinu posljednjih dana potresa i jedan "civilni" skandal. Naime, Vrhovni zapovjednik general Valerij Zalužni branio se ovih dana od posljedica nespretnih izjava svoje „volonterske konzultantice“.

Široko poštovani general, koji već od ranije ima tradicionalnu slabost na lijepe žene – prije nekog vremena je Alu Martinjuk, pjevačicu i glumicu sa svojedobnom ruskom karijerom, prihvatio kao svoju "volontersku (slobodnu) konzultanticu“, piše Jutarnji list. No, problem je nastao kada je ona krajem lanjske godine za Youtube kanal ISLND TV krenula komentirati u Ukrajini zadnje vrijeme politički iznimno "vruće“ pitanje mobilizacije.

Njen stav da se roditelji ne bi trebali bojati pogibije sinova u ratu, jer će "ionako svi umrijeti“ – pa je bolje "umrijeti dostojanstveno, nego hodati po ulici pa da ti padne cigla na glavu ili te udari auto“ – pokazao se itekako neprihvatljivim. I dok se pojedine nemile metode mobilizacije u Ukrajini ionako koriste kao alat ruske ratne propagande, general Zalužni se na samom kraju 2023. našao prisiljenim hitno riješiti atraktivne "konzultantice“, užurbano objašnjavajući da nitko takav nije ni mogao govoriti u njegovo službeno ime.

Naravno, pri svemu tome je itekako ostalo otvoreno pitanje opće političke vještine popularnog generala – kojeg neki ustrajno gledaju kao potencijalnog takmaca političaru Volodimiru Zelenskom, na predsjedničkim izborima koje bi se možda moglo raspisati i u ratno vrijeme, piše Igor Tabak za Jutarnji list.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 14:12