Article_Top_970x250

LIVNO-TOMISLAVGRAD Vozač automobilom udario divljeg konja

borova glava

LIVNO-TOMISLAVGRAD Vozač automobilom udario divljeg konja

sij 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Na planinskom prijevoju Borova glava, koja se nalazi na dionici puta Livno – Tomislavgrad - Kupres, u srijedu ujutro vozač osobnog vozila je udario u divljeg konja.

Vozač iz Čapljine (33) nije ozlijeđen, ali je na vozilu marke Peugeot bh registarskih oznaka pričinjena veća materijalna šteta, dok pojedinosti o divljem konju nema, naveli su iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ), prenosi Fena.

Inače, konji kojih na ovom dijelu ima oko šest stotina u manjim skupinama silaze s njihovog ukupljališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava, odnosno na samu prometnicu u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Onog momenta kada ralica prođe i baci sol po prometnici, a najčešće je to ujutro i navečer, konji silaze na cestu, što predstavlja veliku opasnost za vozače koji tom dionicom prometuju.

Inače, djelatnici poduzeća Ceste d.d. Mostar, odnosno Tehničke ispostave Livno, polovinom studenog su na prometnici Šujica-Livno na dva mjesta postavili svjetlosnu prometnu signalizaciju koja upozorava na moguću prisutnost divljih konja.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250