StoryEditor

Livno: Jednomjesečni pritvor uhićenima u akciji ´Kalin´

Piše D  /  11.02.2019., 08:02h

Osumnjičeni su uhićeni u okviru akcije “Kalin”, koju su proveli službenici FUP-a, uz podršku Specijalne policije i Sektora za podršku FUP-a i asistenciju OSA-e BiH i MUP-a HBŽ, a prema nalogu Općinskog suda Livno i pod nadzorom Tužiteljstva HBŽ.

U akciji je zaplijenjeno oko 7 kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na marihuanu, a koju su osumnjičeni nabavili radi preprodaje.

Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje postupanje Tužiteljstvu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući županijski tužitelj Općinskom sudu Livno podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene.

Nakon održanog ročišta, zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bijega, kao i sumnje da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ponoviti slično kazneno djelo, postupajući sudac Općinskog suda Livno je za osumnjičene odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec, a daljnja istraga je u tijeku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:25