Article_Top_970x250

Livnjak Mate Rimac se sprema preuzeti Bugatti!

bombastične vijesti

Livnjak Mate Rimac se sprema preuzeti Bugatti!

ruj 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Index.hr

Car Magazine objavio je bombastičnu informaciju – Rimac Automobili su na rubu preuzimanja Bugattija od Volkswagena.

Prema informacijama do kojih je došao Car Magazine, Volkswagen grupa odlučila je svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugatti prepustiti kompaniji Rimac Automobili, koja je već odavno globalno poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Koenigsegg, Hyundai i slični. Car Magazine navodi kako bi Rimac preuzeo Bugatti u zamjenu za veći Volkswagena za veći udio u Rimac Automobilima.

Transakcija navodno odobrena prošlog tjedna

Neslužbeni izvori na koje se poziva Car Magazine tvrde da su izvršni direktori Volkswagena odobrili ovu transakciju prošlog tjedna te da se čeka još čeka finalno odobrenje nadzornog odbora.

Iako nisu poznati svi detalji, čini se da će dio Bugattija i dalje ostati pod kontrolom Volkswagena, pogotovo jer i Porsche kao dio Volkswagen grupe ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima. Uz to, najavljuje se da bi Porsche uskoro trebao uzeti i veći udio u Rimac Automobilima.

Iz Volkswagena, Bugattija i Rimac automobila bez komentara

Iz Volkswagena zasad su odbili komentirati ovu informaciju. Iz Bugattija su za portal Carscoops kazali kako nemaju komentara na priču o tome da ih preuzima Rimac.

Glasnogovornica Rimac Automobila za zagrebački Index je tek kratko rekla: “Ne možemo komentirati špekulacije”.

Dnevnik.ba