Britanski ministar financija Rishi Sunak je početkom mjeseca najavio da radnici na odmoru mogu tražiti 80 posto plaće do 2,500 funti mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi s koronavirusom.

Potez "Redsa" naišao je na osudu javnosti nakon što je objavljeno kako je klub uprihodio oko 600 milijuna eura, te ostvario zaradu prije oporezivanja u iznosu od 50 milijuna eura. Dodajmo i kako je Liverpool u vlasništvu američkog milijardera Johna Henryja koji je ‘težak‘ oko 2.4 milijarde eura.

"Klub je u vlasništvu američkog milijrdera i ne bio smio koristiti novac britanskih poreznih obveznika," ljuti se javnost.

Oglasio se i bivši kapetan Liverpoola Jamie Carragher, koji je 17 godina igrao za "Redse".

"Jurgen Klopp je pokazao suosjećanje za sve na početku ove pandemije, a stariji igrači su spremni smanjiti plaće, međutim sada je izgubljeno svo poštovanje i dobra volja, jadni ovaj Liverpool," napisao je Carragher.

Liverpool nije prvi klub koji se odlučio na ovaj nepopularan potez. "Redsi" su se priključili Newcastle Unitedu, Birmingham Cityju i Millwallu koji su veći dio svojih djelatnika, uz izuzetak igrača i stožera prve momčadi, poslali na godišnji odmor.

Dnevnik.ba