StoryEditor

Liverpool izborio finale Lige prvaka s Real Madridom

Piše D  /  02.05.2018., 11:05h

Golove za Romu zabili su James Milner (15-ag), Edin Džeko (52) i Radja Nanggolan (86, 90+3-11m), dok su za Liverpool zabili Sadio Mane (9) i Georginio Wijnaldum (25).
 


Liverpool će u finalu 26. svibnja u Kijevu igrati protiv Real Madrida koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Bayerna. ‘Redsima‘ će to biti osmo finale, a do sada su slavili pet puta, dok će Real nastupiti u svom 16. finalu Kupa i Lige prvaka, a do sada je ‘Kraljevski klub‘ osvojio rekordnih 12 europskih naslova. 

Liverpool i Real Madrid su već jednom igrali u finalu elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta‘, 1981. godine u Parizu, a slavio je engleski sastav sa 1-0.

Nakon što je u četvrtfinalu priredila senzaciju izbacivši Barcelonu nakon što je nadoknadila tri gola zaostatka, Roma nije uspjela prirediti novo čudo. I ovoga puta je talijanskom sastavu trebala pobjeda od tri gola razlike, međutim ‘Redsi‘ su gotovo rutinski prošli Rimom.

Roma je dočekala Liverpool bez primljenog gola u domaćim utakmicama ove sezone u LP, te ohrabrena činjenicom da je ove sezone na Olimpicu pobijedila Chelsea i Barcelonu sa po 3-0. Liverpool je pak stigao u Rim bez poraza u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta‘ upisavši devet pobjeda i četiri remija. 

Liverpoolov fantastični trio Salah - Mane - Firminho je ove sezone u Ligi prvaka zabio 29 golova čime su prestigli dosadašnje rekordere Ronalda, Balea i Benezemu koji su u sezoni 2013/14. zabili 28 golova za Real Madrid.

Romi ostaje utjeha kako je ostvarila pobjedu na oproštaju od Europe, te prekinula niz ‘redsa‘ bez poraza.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 06:40