StoryEditor

Lino Červar nakon finala: Oštećeni smo u finalu i sumnjam u lošu namjeru

Piše D  /  01.02.2020., 10:02h

Hrvatska je u finalu poražena od Španjolske, a Červar se i dalje ne može pomiriti s porazom. Istaknuo je 69-godišnji rukometni stručnjak kako nije puno razmišljao neposredno nakon finala jer je bilo mnogo emocija, no sada su se dojmovi slegli.

- Na samoj utakmici neke stvari jednostavno ne vidiš, vidiš samo reakcije… No, nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: “Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti”. Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su mi pričali, sâm sam se uvjerio da sve nije bilo korektno. Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla. To je ipak bio finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Kazao je Červar da je svjestan kako se sada više ništa ne može promijeniti, no da želi da se suci i EHF očituju o spornim situacijima.

- Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim, rekao je Červar.

Istaknuo je da se Hrvatski rukometni savez nije službeno obratio EHF-u oko spornih situacija, no da će sugerirati da se to učiniti jer mu je žao njegovih sjajnih dečkiju koji su po svemu zaslužili zlato.

- Mislim da smo moralni pobjednici Eura, ustvari ne sumnjam u to. Da smo zakinuti, to uopće nije upitno. Zašto, to oni moraju reći. Mi ne napadamo nikoga, samo tražimo objašnjenje - zašto sve to? Neka kažu da je suđenje bilo super, i to je odgovor, stav… Ali, želim ga čuti, rekao je, između ostalog, Červar.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:24