Article_Top_970x250

Liječnik u Banjoj Luci seksualno zlostavljao pacijenta u komi: Zatekli ga kako ga ljubi po licu

potvrđena optužnica

Liječnik u Banjoj Luci seksualno zlostavljao pacijenta u komi: Zatekli ga kako ga ljubi po licu

sij 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixabay

Prema dokumentima iz istrage, liječnik se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u 'šok sobi' SKC RS. Pacijent je prije toga danima bio u komi nakon prometne nesreće.

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje SKC Republike Srpske dr. Darka Golića zbog spolnog uznemiravanja pacijenta, potvrđeno je u OJT Banja Luka, javlja Dnevni Avaz

Prema optužnici, Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece, koji je nakon prometne nesreće ležao u SKC RS i određeno vrijeme bio u komi iz koje se probudio. Prema neslužbenim informacijama, DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočalama, te na pelenama za odrasle.

Zlostavljanje se dogodilo 19. siječnja prošle godine u periodu od 19 do 22 sata, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predjelu lica.

Prema dokumentima iz istrage, Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u 'šok sobi' SKC RS. Pacijent je prije toga danima bio u komi nakon prometne nesreće. 

Nakon što se probudio nije se mogao braniti jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se spriječilo samoozljeđivanje.

Svjedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, te da mu je tijekom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastovao dr. Golić.

Dnevnik.ba