StoryEditor
podnio zahtjev

Liječnicima umjesto medicinske opreme nabavio naočale za zavarivanje: Direktor bolnice u Doboju sada želi otkupiti zatvorsku kaznu

Piše desk  /  20.08.2022., 08:48h

Mladen Gajić, direktor bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju koji je osuđen na deset mjeseci zatvora za nesavjestan rad u službi, podnio je zahtjev za otkup kazne, potvrđeno je Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Mladen Gajić je, kako je potvrđeno BIRN-u BiH u Okružnom sudu, 11. kolovoza podnio zahtjev za otkup kazne.

U ovom sudu napominju da će odluka o zahtjevu biti donesena kada se predmetni sudac vrati s godišnjeg odmora.

Zamjena zatvorske kazne za novčanu, ako je presudom predviđena kazna ne veća od godinu dana, u Republici Srpskoj omogućena je izmjenama Kaznenog zakona u ožujku 2021. godine. Tada je i cijena dana zatvora sa 100 konvertibilnih maraka (KM) smanjena na 50 KM.

Gajić je osuđen 18. srpnja ove godine na deset mjeseci zatvora zbog kaznenog djela “nesavjestan rad u službi”, nakon što je Okružni sud u Banjoj Luci prihvatio njegov sporazum s Republičkim javnim tužiteljstvom.

Direktor bolnice u Doboju osuđen je jer je pregovaračkim postupkom, bez objave obavještenja, sklopio ugovor s turističkom agencijom “Travel for fun” o nabavci zaštitne medicinske opreme iako je morao znati da ta agencija ne ispunjava neophodne uvjete s obzirom na to da nije registrirana za aktivnosti koje su bile predmet javne nabavke.

Tijekom pandemije prouzročene koronavirusom nabavio je neodgovarajuću zaštitnu opremu za medicinsko osoblje, kupivši im naočale za zaštitu pri zavarivanju umjesto onih namijenjenih za kontakt sa zaraženim pacijentima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:41