StoryEditor

Liječnici ne žele otkriti težinu ozljede, evo kolike su šanse za Duvnjakov nastup

Piše D  /  16.01.2018., 01:01h

Ni nakon sjajne pobjede nad Islanđanima suigrači i izbornik nisu zaboravili na kapetana Domagoja Duvnjaka koji ih je ozlijeđen bodrio, a među prvima je na Instagramu čestitao Luki Cindriću na fenomenalnoj igri. Lider hrvatske reprezentacije pod fizikalnim je terapijama zbog ozljede mišića lista desne noge koja ga je do daljnjega izbacila iz stroja. Javnosti je priopćeno da ga neće biti u prvom krugu iako je odmah bilo jasno da bi to moglo potrajati i dalje. 

Červarov pomoćnik Zlatan Saračević rekao nam je jučer u hotelu Park: „Ne razgovaramo s liječnicima o Domagoju, to je njihov posao. Mi se borimo s tim što imamo“. U stožeru žele što više staviti naglasak na druge dečke jer repka ipak nije jedan igrač, koliko god velik bio. I kao što kaže jedan član: “Osvojio je i Portugal bez Ronalda”.

Prve prognoze bile su lošije

Navijači se ipak još nadaju pa evo nekih ključnih pitanja vezanih za Duvnjakov oporavak: Kakvo je sada Duvnjakovo stanje? – U odnosu na onu scenu s utakmice kad su ga praktički prenijeli s terena do klupe i kad se nije mogao ni osloniti na bolnu nogu, Domagoj sada može hodati i oslanjati se, ali ipak otežano te mu je preporučeno da maksimalno štiti mišić. Što su snimke pokazale?

– Veliki hematom na listu. U pitanju je meko tkivo i tek kad se hematom povuče znat će se koliki je razmjer ozljede, je li puknuće u milimetrima ili čak nekoliko centimetara. Je li samo istegnuće, kontuzija ili je ruptura, a o tome ovisi i trajanje oporavka. Koliko inače traje oporavak od sličnih ozljeda? – Četiri do šest tjedana potrebno je da mišić potpuno zacijeli ako je u pitanju ruptura, to bi značilo da je Duvnjak gotov s EP-om. Ali, ako nije ruptura, to može trajati i kraće. Turnir završava 28. siječnja, a ozljeda je nastala 12. Pobijedi li Hrvatska Švedsku, sljedeću bi utakmicu igrala tek 20. siječnja, čime bi se kupilo vrijeme, no...

Domagoj mora biti strpljiv

Može li Duvnjakov klub Kiel tražiti da se vrati u Njemačku? – Ne. Iako je prema informacijama kolega novinara iz Srbije THW – Kiel baš to tražio nakon što je njihov reprezentativac Marko Vujin, Duvnjakov suigrač, do daljnjega ispao izvan stroja.

No, Kielov direktor izrazio je uvjerenje da se Duvnjaku pruža najbolja moguća skrb (o njemu se u stožeru reprezentacije brinu naši vrhunski liječnici, anesteziolog dr. Tomislav Kukin i neurokirurg dr. Krešimir Rotim). Odluka je da Duvnjak, makar i ne igrao više, ostaje do finala EP-a u Zagrebu uz reprezentaciju.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 04:13