Article_Top_970x250

LIJEČNICA ZARAŽENA KORONOM U MAKEDONIJI DOLAZILA NA POSAO Kolegama prijetila otkazom ako ju prijave, sada je u izolaciji više od 200 osoba

BIT ĆE SMIJENJENA

LIJEČNICA ZARAŽENA KORONOM U MAKEDONIJI DOLAZILA NA POSAO Kolegama prijetila otkazom ako ju prijave, sada je u izolaciji više od 200 osoba

ožu 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Ravnateljica Klinike za kožne bolestiu Sjevernoj Makedoniji, Nina Caca Biljanovska, nastavila je dolaziti na posao i nakon što je zaražena koronavirusom tijekom boravka na talijanskom skijalištu Alta Badia. Također je po povratku iz Italije sudjelovala na stručnom seminaru, a kolegama je prijetila otkazom ako je prijave, javlja Tportal.

Takvim je neodgovornim ponašanjem zaprepastila javnost u Makedoniji, a zbog toga je u izolaciji više od 200 ljudi.

Njezini su kolege apelirali da se po povratku iz Italije testira na koronavirus, no ona je to odbila i nastavila dolaziti na posao, a kolegama je prijetila otkazom ako ju prijave, prenose mediji.

Dio tih medijskih napisa je potvrdio i makedonski ministar zdravstva Venko Filipče, rekavši da su svi zaposlenici klinike, njih 64, sada u izolaciji, kao i 11 pacijenata koji su tamo bili hospotalizirani te 13 osoba koje su se liječile u dnevnoj bolnici. Na konferenciji o kožnim bolestima na kojoj je sudjelovala Biljanovska bila su 103 stručnjaka, a među njima i nekoliko njih iz Grčke. U kućnoj je izolaciji i troje djece osoba koje su bili na tom seminaru, piše Tportal.

Ministar Filipče je najavio i da će neodgovorna ravnateljica klinike biti smijenjena nakon izbora 12. travnja.

U Sjevernoj Makedoniji trenutno je potvrđeno sedam slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Dnevnik.ba