Article_Top_970x250

Lijanović se ljuti i napada sud: 'Podlegli su političkim ucjenama'

organizirani kriminal

Lijanović se ljuti i napada sud: 'Podlegli su političkim ucjenama'

lis 22, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Jako mi je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim utjecajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što nisam počinio. Očito se radi o daljem političkom pritisku kako bi ja odustao od političkog angažmana", priopćio je nakon izricanja presude bivši federalni ministar poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović.

Ustvrdio je kako će prvostupanjsku presudu uspjeti preinačiti te "ispraviti nepravdu".

"2014. godine, samo dva dana prije početka predizborne kampanje, priveli su me i uklonili iz političkog procesa kao predsjednika izbornog štaba Narodne stranke Radom za boljitak, a na slobodu me pustili samo dva dana nakon završenih izbora i prebrojavanja glasova čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu", kazao je Jerko Ivanković Lijanović.

Bivši federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović prvostupanjskom je presudom pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđen na 12 godina zatvora zbog porezne utaje i pranja novca.

Presuda je izrečena pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i drugi, koji je obuhvatio deset osoba i pet pravnih osoba koji su ukupno osuđeni na 52 godine i osam mjeseci.

Dnevnik.ba