StoryEditor

Lidl u jednom bh. gradu namjerava otvoriti čak dvije poslovnice?

Piše D  /  23.07.2021., 09:07h

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije 10-tak dana izaslanstvo njemačkog trgovačkog lanaca Lidl koji posluje u većem dijelu Europe te u SAD-u boravilo u Živinicama te iskazalo interes za dvije lokacije na kojima bi otvorili svoje objekte.

Delegaciju Lidla predvodili su, kako piše Tuzlanski.ba, predstavnici ove kompanije iz Zagreba.

Distributivni centar Lidla za područje čitave BiH će biti lociran u Sarajevu dok je za Tuzlansku županiju predstavnicima Lidla zasad najzanimljivije područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta, odnosno poslovnice koji će se prostirati na površini od najmanje 10.000 m2 ukupne površine. 

Jedna od lokacija koja bi odgovarala izaslanstvu Lidla koja je boravila u Živinicama nalazi se uz magistralnu cestu Tuzla - Sarajevo, dok bi se drugi objekt nalazio negdje u centru.

Predstavnici Lidla, prema pisanju istog portala, aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte. Jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt jest da taj grad odnosno općina broji minimalno 30.000 stanovnika. Također, od presudnog značaja kompaniji Lidl da bi odlučili svoj objekt otvoriti u nekom gradu jest njegova geografska pozicija, povezanost s većim sredinama, kao i tempo razvoja. Osim Živinica Lidl razmatra mogućnost da objekt otvori i na području Brčko distrikta. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:49