StoryEditor
niz sastanaka

Lider HRS-a na sastanku u Bruxellesu: EU gura izbore pod svaku cijenu, diplomatski autogol s Ukrajinom

Piše desk  /  25.03.2022., 19:52h
Predsjednik HRS-a ovih dana u Bruxellesu je sudjelovao na cijelom nizu sastanaka visoke diplomacije koji su se održali u sklopu velikog NATO summita. Ovim putem zahvaljujemo zastupniku E.C.R.-a Ladislavu Ilčiću i njegovom timu koji su svojim lobiranjem u EU Parlamentu sve to i omogućili.

Zaključak koji se može iščitati iz svih sastanaka jeste da je zajednički stav svih aktera međunarodne zajednice da će izbora biti, bez obzira na sve. Sudionici razgovora iz E.P.P.-a su jasno dali do znanja kako imaju garancije o tome kako nitko, pogotovo njihova sestrinska straka u BiH, neće blokirati ili bojkotirati izborni proces. S naše strane, vrlo jasno i argumentirano smo pokazali kako će to dovesti do velike političke krize, pogotovo što je vrlo lako pretpostaviti da će ta kriza poslužiti onima koji žele pozornost europske javnosti preusmjeriti sa Ukrajine.

Na žalost, konstruktivnost samih sastanaka danas je uvelike bila narušena zbog pojašnjavanja zašto je hrvatsko vodstvo glasovalo protiv sankcija Rusiji. Vrlo jasno smo dali do znanja da su Hrvati u BiH prvi i u najvećoj mjeri prihvatili ukrajinske izbjeglice i kako Hrvati u BiH više nego dobro znaju kako je ono što se u Ukrajini događa je vojna agresija. Političko vodstvo Hrvata, na čelu s Draganom Čovićem, od kojeg se, nakon "čuvanja RS-a" po drugi put, u ovim krucijalnim vremenima moramo jasno distancirati u diplomatskim krugovima, radi više diplomatske štete nego koristi. Ne možemo razumjeti u kojem to svijetu žive ti ljudi, pa misle da novinarski pamfleti po partijskim dnevnim novinama i portalima mogu oprati obraz uprljan ovim diplomatskim autogolovima.

Nama u HRS-u je ovo samo još jedna u nizu potvrda kako je naš put kojeg smo odabrali, a ide u smjeru građenja autonomnih diplomatskih i lobističkih veza tamo gdje se politika uistinu odlučuje, ispravna, a sve u cilju provedbe politike u interesu svoga naroda. U tome ćemo i uspjeti. Dokaz tome je dolazak visoke delegacije EU Parlamenta u Mostar, koju smo dogovorili za kraj travnja.

Mi kad sebi postavimo neki cilj, mi ga i ostvarimo, za razliku od nekih koji 18 godina obećavaju Izborni zakon i još ga nisu realizirali, niti ima naznaka da hoće!

Ovo je samo početak, idemo još jače, priopćeno je iz HRS-a

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:35