StoryEditor
zračna luka mostar

Letovi Mostar – Zagreb i u zimskom razdoblju

Piše fena  /  28.08.2023., 11:39h

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić najavio je kako će se zračna linija između Mostara i Zagreba nastaviti i u vrijeme zimskog razdoblja.

„Svjesni kako Mostar ima perspektivu od višestrukog povraćanja odlučili smo osigurati nastavak redovite zračne linije tri puta tjedno prema Zagrebu i u zimskom razdoblju. Prevažno je zadržati kontinuitet tijekom cijele godine, a ohrabruje i stajalište Croatia Airlinesa kako je za njih ova linija perspektivna obzirom da se vidi značajno povećanje broja putnika u odnosu na raniji aranžman prije nekoliko godina“, napisao je gradonačelnik Kordić na svom Facebook profilu.

Kordić je dodao kako je broj putnika u Zračnoj luci Mostar u konstantnom porastu, navodeći podatak da ih je u razdoblju od 3. svibnja do 20. kolovoza zabilježeno više od 10.000.

O razvoju Zračne luke Mostar govorio je i šef Izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler prilikom prošlotjednog posjeta Gradu na Neretvi, kazavši kako je Europska unije osigurala 350.000 eura za izradu studije budućnosti Zračne luke Mostar.

- Ako pogledate druge međunarodne zračne luke u regiji, vidjet ćete da se obično bira model koncesija kako bi se, s jedne strane, ostvari stalni prihod, a s druge strane, kako bi se osigurao stalni rast broja putnika i investicije u infrastrukturu – kazao je Sattler.

Dnevnik.ba

11. srpanj 2024 20:42