StoryEditor
demantirano

Lepa Brena ne planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Piše desk  /  17.01.2022., 15:08h
Fact-checking portal Raskrinkavanje.ba demantirao je vijest kako jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, puno poznatija kao Lepa Brena, kako je pisao portal Klix.ba, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva. Lepa Brena, dakle, ne planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva. Dnevnik.ba je dopunu ove vijesti napravio 1. veljače 2022. godine

Nije točna informacija koju je prenuio i portal Dnevnik.ba kako bi Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja siječnja trebala doći na dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa.

Nakon objave početne informacije kako Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću, fact checking portal Raskrinkavanje.ba je  utvrdio kako je riječ o lažnoj vijesti.

Naime, ubrzo nakon što je Klix objavio članak u kome se tvrdi da Lepa Brena planira gradnju skijališta i hotela na Trebeviću, Dnevni avaz je objavio demanti pjevačice.

Nakon što su se u medijima pojavili napisi da Lepa Brena (61) na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel, muzička zvijezda za portal "Avaza" je demantirala ove tvrdnje.

- Nije tačno - rekla je Lepa Brena ekskluzivno za "Avazov" portal. 

U članku je objavljen i screenshot Viber prepiske između novinarke Avaza i pjevačice, koju prenosi i Dnevnik.ba.

image

Screen razmjene poruka

AVAZ -

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze s tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti.

Skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađeni hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ako dođe do realizacije te da bi to bilo vrlo značajno za razvoj turizma na ovom području.

Dnevnik.ba

22. ožujak 2023 22:45