StoryEditor
promjena dresa

Legli kao "patriote" i nacionalisti, probudili se kao "građani": Dvojica bivših članova SDA pristupili DF-u

Piše desk  /  01.06.2023., 21:18h

Demokratska fronta je objavila kako su njeni redovi pojačani s dva nova vijećnika u gradskom vijeću Sarajeva. Stranci su pristupili Vedad Deljković i Srđan Simonović.

Pristupajući Demokratskoj fronti Vedad Deljković je poručio da je DF je državotvorna stranka.

"15 godina se aktivno bavim politikom. Trudio sam se da radim najbolje što znam i da nastupam pošteno i iskreno. Jako me raduje  što je to u DF-u prepoznato. Počašćen sam što sam pozvan da im se pridružim. DF je državotvorna stranka koja se zalaže za BIH u kojoj će svi građani imati jednaka prava, a to je nešto što ja cijelim bićem podržavam i trudit ću se da u tom smislu doprinesem najviše što mogu", poručio je Deljković, prenosi portal Klix.

Deljković je posebno naveo da je već neko vrijeme u općinskom vijeću Stari Grad nastupao kao samostalan vijećnik jer način na koji radi, mišljenje i stavovi nisu odgovarali općinskom odboru SDA i da je zbog toga isključen iz stranke.

"Mislio sam da je moja politička karijera završena, ali su me pozvali iz stranke DF rekavši mi da im ja, baš ovakav kakav sam, odgovaram i da bi željeli da im se pridružim. S predsjednikom gdinom Željkom Komšićem i njegovim najbližim suradnicima sam sve dogovorio, te vas ovim putem obavještavam da ću svoje političko djelovanje nastaviti u okviru stranke DF", kazao je Deljković.

Srđan Simonović istakao je neopterećenost DF-a korupcijskim aferama kao jedan od motiva za pristupanje stranci.

"Za članstvo u Demokratskoj fronti opredijelilo me je DF-ovo iskreno i dosljedno zalaganje za građansko uređenje države Bosne i Hercegovine, kao i zastupanje tih principa od kojih nisu odustali ni pod velikim pritiscima i nesuvislim optužbama, kao i činjenica da Demokratska fronta nije opterećena kriminalnim i korupcijskim aferama, što se ne može reći za većinu parlamentarnih stranaka bilo da one dolaze s desnog ili s lijevog političkog spektra. Stoga svoj politički aktivizam upravo želim nastaviti kroz Demokratsku frontu, na čelu s predsjednikom Željkom Komšićem", poručio je Simonović.

Dnevnik.ba

24. rujan 2023 10:15