StoryEditor

Legendarni rukometni reprezentativac Hrvatske-Vlado Šola, na odmoru u Središnjoj Bosni

Piše D  /  09.01.2019., 03:01h

Šola je stigao u goste još jednom proslavljenom rukometašu zlatne generacije Hrvatske iz Atlante Zoranu Mikuliću. Vlašićem je, kaže, oduševljen i drago mu je što nije odabrao Austriju, kako je prvobitno planirao, piše Avaz.ba

- Posebno sam oduševljen ljudima, koji čine dušu nekog mjesta. Trebao sam otići u Austriju, ali tamo nema mojih prijatelja, ljudi koji su srdačni kao Travničani. Preporučio bih svim Hrvatima da dođu ovdje, lijepo je jednako kao u Austriji, ali ovdje se osjećam kao kod kuće - rekao je Šola.

Doći će, kaže, opet, možda čak i za turnir veterana koji se krajem proljeća igra upravo na Vlašiću.

- Sigurno da ću se vratiti u skorije vrijeme, ganjaju me da dođem za turnir veterana, volio bih zaista ako mognem uskladiti raspored - kazao je Šola.

Vrhunski kadar

Šola se osvrnuo i na rukometnu reprezentaciju BiH.

- Žao mi je što BiH nema na prvenstvu. Ipak, napravili ste veliki iskorak plasmanom na prošlo svjetsko prvenstvo, ali treba vam kontinuitet. Potencijala sigurno ima, igrački i trenerski kadar u BiH je vrhunski, ali unutar saveza morate urediti neke stvari - rekao je Šola za kraj.

Borba za medalje 

Šola je prokomentirao i šanse Hrvatske na prvenstvu.

- Danas u rukometu ima desetak jakih reprezentacija i nije nimalo lako doći u poziciju borbe za medalje. Hrvatska svakako ima šanse za medalju, ali i za sedmo ili osmo mjesto. Treba ići korak po korak - rekao je Šola.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:04