Article_Top_970x250

Legendarni Ronaldo komentirao dodjelu Zlatne lopte Luki Modriću

intervju za ´gazzettu´

Legendarni Ronaldo komentirao dodjelu Zlatne lopte Luki Modriću

pro 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters

Uoči velikog derbija između Juventusa i Intera (večeras u 20.30) u sklopu 15. kola Serie A intervju za Gazzettu dello Sport dao je Brazilac Ronaldo.

Na početku razgovora rekao je da mu je oduvijek bilo zabavno čuti da ga ljudi zovu 'pravim Ronaldom'.

"Da, to me zabavlja, ali nema nikakvog smisla. CR7 i ja smo baš potpuno različiti. Devet je godina razlike u odnosu između perioda kada sam ja igrao u Italiji i Cristiano. Nogomet se promijenio i sve je puno brže. Ja sam u Italiju stigao kao 20-godišnjak koji se još morao dokazivati, a Ronaldo je došao s 33 godine kao veliki šampion", objasnio je Ronaldo.

Danas 42-godišnji Ronaldo osvojio je Ballon D'Or, Zlatnu loptu prestižnog France Footballa, u dva navrata, 1997.i 2002. godine, a komentirao je i ovogodišnji izbor Luke Modrića.

"Zlatna lopta u mnogome zavisi od rezultata na SP-u. U Rusiji je Modrićeva Hrvatska otišla dalje od Ronaldovog Portugala. Ja sam Zlatnu loptu 2002. godine osvojio zahvaljujući naslovu na Mundijalu, ali zato mi ona iz 1997. ima veće značenje. Tada sam nešto osvojio s Barcelonom, ali smatrao sam ju više osobnim priznanjem", dodao je slavni Brazilac.

O samom večerašnjem derbiju je rekao:

"Inter se pomalo vraća, a u Torinu moraju odigrati hrabro. To je jedna od onih utakmica koje nose više od tri boda. Realna šansa za 'scudetto' kod Intera ne postoji, ali pobjeđivanje u bitnim utakmicama potvrđuje napredak i rast kluba", zaključio je Ronaldo, koji je boje Intera branio između 1997. i 2002. godine prije transfera u Real.

Dnevnik.ba


Article_Bottom_970x250