StoryEditor

Legendarni Hrvat objasnio zašto je odlazak Zidanea dobar

Piše D  /  01.06.2018., 07:06h

Ovoj momčadi trebaju promjene kako bi nastavila pobjeđivati, rekao je Zinedine Zidane i šokirao nogometni svijet, donosi 24sata.hr.

Svega pet dana nakon što je treći put uzastopno postao prvak Europe s Real Madridom francuski je trener podnio ostavku. Nakon devet trofeja u dvije i pol sezone, nakon silne dominacije u Ligi prvaka, više ne vidi kako motivirati momčad.

- Povijest ovog kluba jako je velika, igrače smo uvijek pritiskali i od njih tražili više. Ali što da ih sad još tražim nakon svega što su učinili sa mnom? Treba im novi smjer, nova metodologija rada - govorio je Zidane u krcatoj press sali Realova trening-kampa Valdebebasu.

Igrači nisu krivci

Proživljavao je, kaže, komplicirane trenutke u kojima je vagao je li on pravi čovjek za Real, a ključan razlog njegova odlaska nisu prepirke oko toga hoće li Cristiano Ronaldo i Gareth Bale ostati u klubu i sljedeće sezone, tako barem tvrdi.

S jedne strane, zasitio se uspjeha u Europi, a s druge, muči ga neuspjeh na domaćem planu. Završio je tek na trećemu mjestu Primere, s velikih 17 bodova zaostatka iza prvaka, velikog rivala Barcelone.

- Moraš znati kad stati, činim to zbog dobra ove momčadi. Sa mnom bi bilo komplicirano pobjeđivati u sljedećoj sezoni. Vidjeli smo kako je to bilo ove sezone u prvenstvu, te trenutke ne zaboravljam. Ne želim započinjati još jednu koja će završiti loše, ovu etapu u Realu želim završiti dobro - govorio je Zizou u oproštaju, istaknuvši ispadanje iz Kupa kralja protiv Leganésa svojim najtežim trenutkom ove sezone.

Jarni: U pravu je

Robert Jarni zna koliko je boravak u svlačionici Bernabéua zahtjevan. Bivši “vatreni” nosio je dres bijelog kluba u sezoni 1998/1999.

- Potpuno se slažem sa Zidaneovom odlukom i mislim da je u pravu. Nikad neću zaboraviti izjavu velikog trenera Fabija Capella:

‘Nakon tri godine u klubu trener ima dvije opcije. Ili mora otići ili kupiti sedam, osam novih igrača jer će ionako dobiti otkaz zbog toga jer se ljudi zasite jedni drugih i trebaju promjene’. Mislim da je Zidane to uvidio - rekao nam je bivši lijevi bek Hrvatske.

- Jasno mu je da s ovom momčadi više ne može napredovati. Ponestalo mu je novih izazova, a dovesti sedam, osam igrača takvog ranga i kvalitete praktično je nemoguće. Mislim da je napravio dobar potez - dodaje Robert Jarni.

Pobjeđivao je kao nitko u Europi, ali ne vidi kako dalje.

I krivi samo sebe.

- Ne sviđa mi se gubiti. Kad imaš osjećaj da nećeš pobjeđivati, trebaš napraviti promjenu. Isto sam radio i kao igrač - rekao je Zizou, koji je iznenadio sve u klubu.

- Tvoja ostavština već je sad nezaboravna. Odlaziš na vrhu i hvala ti - napisao je na Twitteru kapetan Reala Sergio Ramos, a oproštajne poruke stigle su i od gotovo cijele momčadi.

Šef Reala Florentino Pérez shvaća Zidaneovu odluku da mu treba odmor, a sad mora pronaći njegova nasljednika. Kladionice na prvome mjestu vide Tottenhamova menadžera Mauricija Pochettina, a spominju se i Arsène Wenger, čak i bivši igrač Guti...

Vladari euronogometa čekaju novog vođu, donosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:41