StoryEditor

Legendarni Englez prisjetio se urnebesnih anegdota s velikim Žutim

Piše D  /  01.08.2019., 03:08h

Peter Crouch, velikan engleskog nogometa (možete to shvatiti i doslovno s obzirom da je visok 201 centimetar), završio je sredinom srpnja karijeru u 38. godini, a novinaru magazina FourFourTwo Jamesu Mawu bila je to prigoda prisjeti se intervjua koji su odradili za siječanjsko izdanje 2018.

Rado je s njim Crouch tada zborio o svemu i svačemu, a u jednom dijelu intervjua dotaknuo i Roberta Prosinečkog, uz kojeg je igrao početkom ovog tisućljeća u Portsmouthu.

Crouch je Prosinečkog zapamtio kao nogometnog genijalca, ali i po poroku od kojeg nije bježao čak niti ispod tuša:

- Bilo je nevjerojatno igrati uz Roberta. Nije se puno kretao, ali nije ni morao. Mislim da je te sezone zabio 19 pogodaka (nije, zabio ih je devet, op.a.), a uz to je bio zaslužan za svih 18 koje sam postigao. Sve te njegove lopte stizale su mi kao na pladnju.

-  Nije mnogo pričao, ali si znao da razumije daleko više nego što želi pokazati. Kada bi čovjek s njim razgovarao nasamo, odgovarao bi na savršenome engleskom, međutim onog trenutka kada bi od njega bilo zatraženo da se više posveti igri bez lopte u obrambenim zadaćama, pravio se da ništa ne razumije - nasmijao je Crouch i dodao:

- Strahovito je puno pušio. Pušio je prije utakmice, pušio je na poluvremenu, pušio je u tuš kabini, pušio je i nakon utakmice. Crveni Marlboro mu je bio omiljen - istaknuo je Crouch u tom intervjuu koji je spomenuti magazin sada ponovno objavio.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:59