StoryEditor

LeBron juri prema povijesnom priznanju: Puno bi mi značilo...

Piše D  /  20.03.2021., 03:03h

Zbog toga ga američki mediji vide kao jednog od glavnih kandidata za MVP-ja, a možda i glavnog nakon ozljede Philadelphijina centra Joela Embiida.

James je četiri puta u karijeri dobio ultimativno individualno priznanje u NBA ligi, a osvoji li nagradu i peti put, postat će njen najstariji dobitnik u povijesti.

"Ja pokušavam biti MVP svoje momčadi svake večeri, biti na raspolaganju i biti najbolji igrač na parketu svake večeri. Naravno da ta nagrada nešto znači i svaka koju sam osvojio je posebna. Značila bi mi puno i ova, pogotovo u mojoj dobi", rekao je 36-godišnji LeBron.

Međutim, već cijelo desetljeće James važi za najboljega košarkaša na svijetu, a briljirao je i u prvih sedam sezona u Clevelandu, pa je pomalo nevjerojatno da je u dosadašnjih 17 sezona nije osvajao češće. 

"Vjerujem da sam ih trebao imati više od četiri, ali ne razmišljam o tome niti plačem, nego svake iduće sezone pokušavam biti na toj razini. Tako je i ove, nadam se da ću nastaviti igrati odlično pa ćemo vidjeti", rekao je James.

Dvije nagrade za najkorisnijeg igrača dobio je u prvom mandatu u Cavsima 2009. i 2010., a sljedeće dvije u Miamiju 2012. i 2013. Od tada je još šest puta bio u finalu u sljedećih sedam godina i osvojio još dva naslova prvaka (ukupno četiri), po jedan s Clevelandom i Lakersima, ali priznanje za MVP-ja je izostalo.

Čak četiri puta bio je drugi u izboru pa tako i lani, kad je nagradu drugi put zaredom dobio Giannis Antetokounmpo iz Milwaukeeja, što je LeBrona prilično razljutilo. Prije toga gubio je od Stevea Nasha 2006., Kevina Duranta 2014. i Jamesa Hardena 2018. godine, piše Index.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:39