Article_Top_970x250

Lažno se predstavio kao policajac, pa od vozača uzeo 50 KM

uhićen

Lažno se predstavio kao policajac, pa od vozača uzeo 50 KM

tra 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Putničkim vozilom “audi četiri” presreo oštećeno lice iz Doboja koje je upravljalo vozilom “golf četiri”, te se lažno predstavio kao presretač i tražio 50 KM.

Dobojska policija identicirala je osobu s područja općine Tešanj čiji su inicijali S.F. (33), koje se lažno predstavilo kao policijski službenik – presretač i od oštećenog uzelo 50 KM da mu ne bi napisalo kaznu, priopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Osumnjičeni, koji je identificiran 16. ožujka, prethodnog dana je putničkim vozilom “audi četiri” presreo oštećeno lice iz Doboja koje je upravljalo vozilom “golf četiri”, te se lažno predstavio kao presretač i tražio 50 KM u zamjenu da oštećenom ne napiše kaznu.

Dobojska i tešanjska policija su na osnovu naredbe Osnovnog suda Tešanj u ponedjeljak, 1. travnja, izvršili pretres kuće koju koristi S.F. i pronašli rotaciono svjetlo koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela, a koje će poslužiti kao dokaz u vođenju krivičnog postupka.

Nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo lažno predstavljanje, prenosi portal GradBusovača.

Dnevnik.ba