StoryEditor
krivotvorine

Lažne covid potvrde iz Livna kruže po Hrvatskoj i Europskoj uniji

Piše des  /  11.12.2021., 10:41h
Lažne covid potvrde o cijepljenju iz Livna kruže po Hrvatskoj i zemljama EU. Na istima su lažirani potpisi i pečati ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Diane Mamić i liječnice tomislavgradskoga Doma zdravlja Bernardine Šarac, potvrđeno je.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a Diana Mamić je kazala kako je slučaj otkriven prilikom provjere vjerodostojnosti jedne potvrde o cijepljenju koju je na e-mail Zavoda za javno zdravstvo te županije poslala mjerodavna Služba za izdavanje EU COVID potvrda iz Zagreba.

Nakon toga, kako ističe, na uvid su dobili još nekoliko potvrda za koje se, nakon provjere u bazi podataka o cijepljenim osobama, također ispostavilo da su krivotvorene.

"Uz moj pečat i potpis i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Županijske bolnice Livno i Doma zdravlja Tomislavgrad", kazala je Mamić, prenosi Onasa.

O ovom slučaju je, kako kaže, odmah obavijestila MUP HBŽ-a i Graničnu policiju Republike Hrvatske, te se poduzimaju sve zakonom propisane radnje kako bi se otkrile odgovorne osobe i rasvijetlio slučaj navedenih kaznenih djela.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:41