Split, 02.06.2022. - U četvrtak nešto prije 9 sati dojavljeno je da je u zgradi Županijskog suda u Splitu postavljena bomba, potvrdio je Hini glasnogovornik tog suda Dinko Mešin. Na fotografiji zgrada Županijskog suda u Splitu.MARIO STRMOTIĆ - Hina
StoryEditor
bomba nije pronađena

Lažna dojava o bombi na splitskom Županijskom sudu

Piše hina  /  02.06.2022., 11:35h

Dojava o eksplozivnoj napravi na splitskom Županijskom sudu bila je lažna, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj policiji nakon obavljenog sigurnosnog pregleda.

Nakon što je nepoznata osoba oko 9 sati dojavila u centralu suda o eksplozivnoj napravi u zgradi, policijske ophodnje izašle su na mjesto događaja i osigurale ga te su svi djelatnici suda i stranke žurno evakuirani iz zgrade.

Detaljan pregled vanjskih i unutarnjih prostora obavili su djelatnici protueksplozijskog policijskog odjela uz pomoću službenog psa za detekciju eksploziva, a bomba nije pronađena.

Slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja identiteta osobe koja je lažno dojavila, a protiv koje će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog lažne uzbune.

U zgradi u Gundulićevoj ulici u središtu Splita uz Županijski smješten je u Općinski sud te Županijsko državno odvjetništvo i Uskok.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 13:09