Article_Top_970x250

Lavrov u samoizolaciji, sve posjete odgođene

otkazan sutrašnji posjet BiH

Lavrov u samoizolaciji, sve posjete odgođene

lis 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona, a sve planirane posjete i sastanci se odlažu, priopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

U priopćenju se dodaje da se Lavrov dobro osjeća, prenosi Sputnjik.

Posjet ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova BiH je odgođena, potvrđeno je danas Srni u ruskom Veleposlanstvu u BiH.

Iz Veleposlanstva navode da je posjet odgođen jer je Lavrov bio u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona.

- Ministar Lavrov se osjeća dobro, a posjeta nije u potpunosti otkazana, već je odgođena na određeno vrijeme - rečeno je Srni u Veleposlanstvu Ruske Federacije.

Iz ruskog Veleooslanstva nisu mogli precizirati točan termin kada bi posjeta ruskog šefa diplomacije BiH mogla biti realizirana.

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov trebao je sutra doputovati u posjet BiH, tijekom koje sa trebao sastati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske u sjedištu Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Lavrov je tijekom posjeta trebao se sastati i s članovima Predsjedništva BiH i ministrom inozemnih poslova u Vijeću ministara Biserom Turković, kao predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dnevnik.ba