StoryEditor
Susret u moskvi

Lavrov se usred presice narugao britanskoj ministrici, ruski mediji sprdali njezin šešir

Piše desk  /  11.02.2022., 09:03h
Truss je navodno kazala na sastanku kako Velika Britanija ‘‘nikada neće priznati rusku vrast nad regijama Voronjež i Rostov‘‘ gdje su trenutno navodno stacionirani vojnici

Uslijed napetosti između zapadnih zemalja i Rusije ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov narugao se britanskoj ministrici vanjskih poslova Liz Truss koja je ovoga tjedna posjetila Rusiju kako bi razgovarala o aktualnim temama.

Za vrijeme zajedničke konferencije za medije Lavrov je njihov sastanak opisao kao ''razgovor gluhih s nijemim osobama'', prenosi The Telegraph.

- Kao da nas slušaju, ali nas ne čuju - kazao je Lavrov te cijeli sastanak nazvao ''komedijom''. 

Truss je navodno kazala na sastanku kako Velika Britanija ''nikada neće priznati rusku vrast nad regijama Voronjež i Rostov'' gdje su trenutno navodno stacionirani vojnici.

Ministrica je reagirala na ove uvrede te kazala kako ''nije bila nijema u diskusijama'' te da je ''objasnila britansku perspektivu o trenutnoj situaciji i činjenici da žele odvratiti Rusiju od napada na Ukrajinu''.

Osim uvreda ministra, ruski su mediji također kritizirali Truss zbog krznenog šešira kojeg je nosila za vrijeme posjeta.

- Hodala je po Moskvi odmah nakon izlaska iz aviona. Možda je htjela pokazati svoj šešir? Hvala Bogu pa nije nosila 'balalajku' i 'samovar' sa sobom - kazao je jedan voditelj ruske televizije.

Bez obzira na uvrede, izvori ministrice kazali su kako je susret bio uspješan te da je ''Ukrajina jako zadovoljna zauzetim stavom''.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:53