StoryEditor
ruski šef diplomaciej

Lavrov nagovijestio rusku akciju na obljetnicu invazije!?

Piše desk  /  02.02.2023., 10:41h

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov poslao je zlokobnu poruku o prvoj obljetnici ruske invazije na Ukrajinu, koja će biti obilježena 24. veljače ove godine.

Lavrov je ustvrdio da Rusija planira zasjeniti pro-ukrajinske događaje koji će na obljetnicu invazije biti organizirani u gradovima zemalja saveznica Ukrajine diljem svijeta.

Ruski šef diplomacije je u razgovoru za državnu televiziju rekao da ruski diplomati "rade na nečemu što će osigurati da najavljeni događaji u New Yorku i drugdje neće biti jedini koji će zaokupiti pozornost svijeta", ali nije iznio nikakve dodatne detalje.

Njegova izjava stiže nakon što je ukrajinski minsitar obrane Oleksij Reznikov sugerirao da bi ruske snage mogle pokrenuti novu ofenzivu u Ukrajini na simbolični datum kao što je 24. veljače. Lavrov je u intervjuu rekao da će Rusija "iz trenutne situacije izaći još jača i sposobnija obraniti se".

Lavrov je ranije kazao kako će Rusija odgovoriti na zapadno slanje oružja

Rusija želi da se sukob u Ukrajini okonča, ali će odgovorit na slanje zapanog oružja Kijevu, rekao je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Prema njegovim riječima, ruske snage će na slanje zapadnog oružja velikog dometa Ukrajini reagirati potiskivanjem ukrajinskh snaga dalje od svojih granicca.

Na taj način Rusija planira stvoriti, prema Lavrovljenim riječima, "sigurnu tampon zonu". U intervjuu za rusku državnu televiziju Lavrov je rekao da bi "svi htjeli da se sukob u Ukrajini okonča, ali zapadna podrška Kijevu igra važnu ulogu u načinu na koji će se postaviti Rusija".

Podsjetimo, Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu 24. veljače prošle godine, a Zapad je na pokretanje rata odgovorio slanjem oružja i novca Ukrajini kako bi se mogla obraniti. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:21