StoryEditor

Lagumdžija predsjedniku Azerbajdžana: Vi ste vođa koji se zalaže za svoju naciju

Piše D  /  14.10.2020., 01:10h

"Vi ste vođa koji se zalaže za svoju naciju. Nažalost, ponovno svjedočimo, baš kao i u mojoj zemlji prije gotovo tri desetljeća, da je međunarodna zajednica postala slijepa i nijema. Pozivam međunarodnu zajednicu da ponovno pokrene svoje napore u rješavanju armensko-azerbajdžanskog sukoba na osnovi međunarodnog zakona, posebno rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, osiguravajući puno poštivanje teritorijalnog integriteta Republike Azerbajdžan", kazao je Lagumdžija, prenosi azerbajdžanska novinska agencija Azertac.

Napomenuo je da su u Međunarodnom centru Nizami Ganjavi (NGIC), čiji je on član, mobilizirali svoje resurse i članove kako bi podigli međunarodnu svijest.

"Veoma poštujem prisustvo NGIC-a na Balkanu, što je bilo moguće zahvaljujući vašoj punoj podršci. Imajući to na umu, također sam kontaktirao našeg generalnog tajnika NGIC-a kako bih mobilizirao svoju Fondaciju Društva zajedničkih vrijednosti, kao i prijatelje iz regije, kako bi pružili pomoć", dodao je.

Naglasio je da je u ovo vrijeme velikih izazova za Azerbejdžan, uvjeren da će na kraju pravda prevladati i da "ćemo svi biti na pravoj strani povijesti."

"Siguran sam da velika većina ljudi u Bosni i Hercegovini u potpunosti razumije kroz što prolazite danas i u tom pogledu čvrsto stojimo s ljudima iz Azerbajdžana", zaključio je Lagumdžija.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 17:54