StoryEditor
tko će je naslijediti?

Lagumdžija nakon smjene Gordane Tadić govorio o izboru njenog nasljednika

Piše Desk  /  20.10.2021., 12:57h
Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Halil Lagumdžija nakon izglasavanja smjene glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić govorio je o daljnjim postupcima i izboru vršitelja dužnosti ove važne funkcije.

Lagumdžija je kazao kako se izbor vršitelja dužnosti očekuje do kraja ove sjednice.

"Odjel za imenovanje krenuo je u kontaktiranje četiri aktualna zamjenika glavne tužiteljice, jer su oni jedini mogući zamjenici do okončanja natječajne procedure za izbor novog glavnog tužitelja", kazao je Lagumdžija.

Mogući nasljednici su tako Ismet Šuškić, Ozrenka Nešković, Dijana Kajmaković i Milanko Kajganić. Lagumdžija je kazao kako Tužiteljstvo ne može biti bez glavnog tužitelja.

"Izbor vršitelja dužnosti će biti posljednja točka dnevnog reda, zasjedat će podvijeće i izaći će s prijedlogom. Onda će se glasati onim redoslijedom kako budu izlagani prijedlozi", kazao je on.

O razlozima smjene Gordane Tadić kazao je da ne bi govorio o tome što je presudilo, da je svako glasao po svom osobnom uvjerenju. Šest članova je bilo za smjenu, pet protiv, a jedan je bio suzdržan.

"Na teret su joj stavljani rukovodni prekršaji", kratko je kazao predsjednik VSTV-a, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:08