StoryEditor
oglasio se na Facebooku

Lagumdžija Komšiću: U moje vrijeme Čović nije mogao raditi ono što danas tebi i Izetbegoviću radi

Piše desk  /  08.05.2022., 12:02h
U moje vrijeme Čović nije mogao raditi ono što danas njima radi, Komšić ovim nastoji "prekriti" svoj sramni dogovor poslije izbora 2014 s Čovićem i Izetbegovićem o formiranju Federalne Vlade, kazao je Lagumdžija.

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija oglasio se na Facebooku gdje je reagirao na optužbe Željka Komšića kako je Draganu Čoviću ovo što traži, odnosno nejednaku vrijednost glasova, dao još 2012. godine.

- Naizgled ničim izazvan, Željko Komšić je u udarnom terminu na Face TV ponovo izgovorio ovu laž za koju izgleda vjeruje da može postati istina samo zato što je on sa svojim trabantima često ponavlja.

Raznorazne podvale

Ova šanerska populistička laž, u jednoj rečenici, se sudarila sama sa sobom kao i s elementarnom logikom. Da je istina da sam kojim slučajem prije deset godina bilo šta stvarno dao, onda svakom razumnom ostaje nejasno zašto bi to Čović danas ponovo tražio! - napisao je Lagumdžija i nastavio:

- Zašto se onda Komšić danas na šibicarskim lažima obračunava sa mnom, mada sam se prije skoro osam godina povukao iz blata u kojem se on sve ovo vrijeme, sa svojim koalicionim partnerima, profitabilno valja?

Prvo, sličnu podvalu koju sam prije tri mjeseca morao javno demaskirati, tijekom neumskih pregovora, Čović je bezuspješno pokušao da “proda” uz asistenciju Izetbegovića kako bi sakrio njihov sramni Mostarski sporazum iz 2021. godine. Čitav svoj nastup kod Hadžifejzovića Komšić je posvetio tužnoj obrani svog decenijskog strateškog saveza sa SDA, pa sam im valjda trebao kao opravdanje za njihovu uspješnu suradnju ne bi li javnost zaboravila da “u moje vrijeme” Čović nije mogao raditi ono što danas s njima radi.

Drugo, ovim nastoji “prekriti” svoj sramni dogovor poslije izbora 2014 s Čovićem i Izetbegovićem o formiranju Federalne Vlade. Podsjećanja radi, tada je HDZ dobio sva Hrvatska mjesta u Vladi, a na novinarsko pitanje zašto je sve dao Čoviću slijedio je antologijski odgovor: “neću da napravim grešku kao Lagumdžija 2010. pa da inzistiram na hrvatskim mjestima”. 

Kako tada, tako i sada, već osam godina imamo istu Novalićevu Vladu u kojoj Čović ima sva “Hrvatska mjesta” dok se Komšić s Izetbegovićem uspješno “namiruje” kroz ključna mjesta u javnim poduzećima na “nehrvatskim mjestima”.

Iz SDP-a je otišao po dogovoru sa SDA

Treće, svoje strateške promašaje s predumišljajem treba prekriti tako da ga nitko u predizborna vremena ne pita zašto je prije dvije godine formirao i ostavio Novalićevu Vladu netaknutu, a sastavio Vijeće ministara s Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem.

Tako je direktno omogućio Dodiku i Čoviću da konstantno zemlju drže u stalnoj krizi, psihozi ratnih strahova i podjela zemlje kako bi ponovo dobro prošli na izborima bez obzira na to što narod i državu guraju u egzodus i dalje propadanje. Ono što je konstanta u Komšićevoj naknadnoj pameti o razlozima zašto je oba puta “samo jednom izašao iz SDP-a” je to da je svaki put mijenjao razloge zbog kojih je to uradio.

Sve je to činio da bi prikrio pravu istinu - otišao je tada po dogovoru sa SDA da bi ih spasio od “ispadanja iz vlasti”. Kako tada tako i sada - poručio je Lagumdžija, prenosi Avaz.

image

Objava Lagumdžije na Facebooku

SCREENSHOT - Facebook

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 02:32