StoryEditor
skb mostar

Kvesić: Puno veći udio pacijenata završava na respiratoru

Piše fena  /  28.09.2021., 12:41h
Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić izjavio je za Fenu kako je posljednjih dana došlo do pada broja prijema osoba oboljelih od covida-19.

- Imamo još dosta pacijenata, u ovom času 73 na covid-odjelu, od toga 22 u respiracijskom centru. Ono što je interesantno za ovaj dio četvrtog vala je da su pacijenti puno teže kliničke slike, puno ih je više na respiratoru u odnosu na broj prijema ranije - kazao je Kvesić.

Po njegovim riječima, dosta je mladih osoba koje dobro podnose infekciju no oni koji završe u bolnici dođu u teškom stanju.

- Imamo puno ljudi na respiratoru i kad se "negativiziraju" ostaju još dugo na intenzivnoj njezi. To je nešto što do sada nismo primijetili. Ono što smo također primijetili, od ukupnog broja primljenih njih 90 posto je necijepljeno, a kod ovih preostalih deset posto radi se o osobama cijepljenim samo jednom dozom - istaknuo je ravnatelj SKB-a Mostar.

Osvrćući se na utjecaj pandemije na rad SKB-a u proteklih godinu i pol, Kvesić je kazao kako je koronavirus prouzrokovao ogromne probleme.

- Uništila nam je život, što bi se reklo pjesnički. Ovo je četvrti val i svaki put cijelu bolnicu "pretumbavamo" zbog rada s pacijentima koji su covid-pozitivni. Mi imamo cijeli covid-odjel u kojemu angažiramo određen broj ljudi, u ovisnosti od broja pacijenata. Mi smo do sada svaki put zaustavljali hladni program bolnice, ovoga puta nismo, ali smo prepolovili, ne zato što smo htjeli nego zato što je jednostavno nemoguće zadržati taj ritam – zaključio je ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 00:57