StoryEditor

Kvesić: Plaće će biti isplaćene po novom ugovoru, nema razloga za štrajk

Piše D  /  04.09.2019., 09:09h

Ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić rekao je danas za Ero.tel kako su sredstva osigurana i kako će plaće biti isplaćene sukladno ranijim najavama.

- Očekujem da će ovoga tjedna biti isplaćene plaće djelatnicima SKB Mostar i one će biti uvećane sukladno kolektivnom ugovoru. Mislim da nema razloga za najavljeni štrajk i vjerujem kako će i čelnici sindikata to shvatiti nakon što dobiju plaću za kolovoz – rekao je ravnatelj Kvesić.

Dodao je kako očekuje da će se u budućnost sva pitanja rješavati dogovorom, te kako će se izbjegavati odluke o štrajku koje unose dodatni nemir između djelatnika bolnice, ali i pacijente.

-Takvi postupci nikome ne idu u prilog. Poduzima se sve kako bi se potpisani ugovori ispoštovali i kako bi naši djelatnici imali što bolje uvjete za rad. Nadamo se kako ćemo i u budućnosti nailaziti na razumijevanje naših osnivača, a to isto očekujemo i od sindikata. Također, vjerujem kako će osnivači i u budućnosti pokazati dovoljno razumijevanja za potrebe ove bolnice, te kako neće biti upitno ispunjenje uvjeta kolektivnog ugovora koji je na snazi – zaključio je Kvesić.

Dodatna sredstva koja su nedavno osigurali osnivači SKB Mostar za isplatu plaća ne znače kako ova zdravstvena institucija sada ima dovoljno sredstava za podmirenje svih obveza.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:45